Resum de la Tertúlia amb l’escola

Resum de la Tertúlia amb l’escola

El dilluns 11 de novembre es va celebrar la primera tertúlia amb l’escola del curs 2019-2020 amb el títol: El Pla d’Acció Tutorial, l’educació emocional des d’infantil fins a secundària, amb una participació de 24 persones.

Els encarregats de conduir la tertúlia van ser el director pedagògic de l’escola, Víctor López, la cap del Departament d’Orientació, Montse Camprubí, i el cap de Pastoral i professor de ciències socials a l’ESO, Roger Torrabadella.

En primer lloc, es va parlar del Pla d’Acció Tutorial (PAT), que és un document on es planifica l’acompanyament des de P3 fins a 4t ESO elaborat des dels departaments de Pastoral i Orientació i els claustres i que es desenvolupa a partir dels recursos dels professors de l’escola, però també compta amb la participació d’experts externs i l’ajuntament. Aquest pla es renova anualment i és obert a totes les famílies. En breu estarà disponible al web de l’escola.

El Pla d’Acció Tutorial es fonamenta en dos pilars:

  1. L’excel·lència educativa: és important que el nivell educatiu que hagin adquirit els alumnes en acabar l’ESO sigui alt.
  2. L’acompanyament: des de P3 fins a 4t ESO es busca ajustar el creixement personal de cada alumne amb l’acompanyament, d’una manera organitzada.

Per treballar aquests dos pilars, es va dur a terme una dinàmica entre els participants consistent a classificar diferents conceptes segons si tenien a veure amb la formació acadèmica, les competències personals o les activitats que serveixen per transmetre un missatge. Tots aquests conceptes corresponien a diversos aspectes que es treballen a l’escola, adaptats a cada grup d’edat. En podeu veure algun exemple a les fotos que acompanyen aquesta notícia.

A més, com a mostra del que es fa a l’escola per treballar aquests conceptes, es van exhibir tres vídeos, de P3, P5 i 1r, on els alumnes juntament amb la professora fan exercicis de coneixement personal.

Finalment, des de direcció es va tornar a convidar les famílies a entrar l’escola i parlar amb qui calgui quan calgui: les portes de l’escola estan sempre obertes.

La valoració de la tertúlia per part dels assistents va ser molt positiva quant al contingut, l’aportació d’idees útils per a l’educació dels fills/es, la informació sobre la tasca de l’escola, l’horari, la durada i les dinàmiques desenvolupades.

Gràcies a tots i totes per la vostra participació!

Please follow and like us:

Deixa un comentari